2010-04-22 15:47:13• hírek • Szatmar.ro

Lepedőn a Földért

A Föld napja alkalmából gyűltek össze csütörtökön a Szatmárnémeti Caritas két részlegének szervezésében a város központjában a természetbarátok, hogy így hívják fel a figyelmet a Föld megmentésére.

A Szatmárnémeti Drogprevenciós és Tanácsadó Iroda, valamint a Szatmárnémeti Caritas Önkéntes Központ által megrendezett Ecopaint elnevezésű program már második alkalommal várta a környezetvédőket. Amint azt Oláh Katalintól, a Szatmárnémeti Caritas Drogprevenciós Irodájának vezetőjétől megtudtuk, a tavalyi évben rengeteg érdeklődő kereste fel őket és rajzolt az erre a célra szolgáló lepedőre.

Ezért úgy érezték, hogy idén meg kell ezt ismételniük, hiszen ezzel is felhívhatják a figyelmet a környezetvédelemre, a Föld megmentésére. Az esemény szervezésében segítségükre volt a Környezetvédelmi ügynökség, a szatmárnémeti EKE valamint több szatmárnémeti iskola is.


Kicsik és nagyok is résztvettek az eseményen
Kicsik és nagyok is résztvettek az eseményen


A rajzolás mellett más érdekesség is várta az érdeklődőket, mint például az a kvízjáték, amelynek helyes megválaszolása esetén a játékos kitűzőt nyert. A szervezőktől megtudtuk azt is, hogy a szimpatizánsok körében nem csak a legfiatalabbak, hanem minden korosztály képviseltette magát.

Az elkészült, 8x8 méteres rajzot ezután az EKE segítségével a régi városközpontban állították ki, ahol öt napon keresztül lesz majd megtekinthető.


Együtt rajzoltak a Földért
Együtt rajzoltak a Földért


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: